slapvagn-till-bil-ar-bra-att-ha

Ibland behöver man bara transportera saker med bilen

Släpvagnar är något som man någon gång i sitt liv kommer att behöva. Det som vanligtvis är det största problemet med släpvagnar är att när man behöver en sådan så har ens bil ingen dragkrok. Det är så att många nya bilar helt enkelt inte har dragkrokar och då är det omöjligt att använda släpvagnar med dessa bilar. Om din bil inte har en dragkrok så kan man antingen hyra en eller låna av någon som har. Men sen behöver man självklart släpvagnen också.

Men om man nu hittat både en bil med dragkrok och en släpvagn så är det viktigt att man packar denna rätt. Det kan nämligen påverka din bils stabilitet om den är felpackad.

Gårdsman AB i Jönköping har hela Fogelstas sortiment av släpvagnar. Hör av dig till dem när du är i behov av att transportera saker och ting.

Släpvagnar och säkerhet

Om man ska framföra ett fordon med en släpvagn så är det viktigt att tänka på säkerheten. Din bil blev nämligen nästan dubbelt så lång. Vilket självklart är något man ska ta med i beräkningen vid svängar och liknande. Det är också så att en felpackad släpvagn kan orsaka att bilen inte längre är stabil. Vilket också då självklart påverkar din och andras säkerhet.

Det gäller att packa släpvagnar så att balansen inte rubbas. Ungefär samma vikt jämnt fördelat över släpvagnen gör att man kan undvika många olyckor som annars kan hända.

Vart hyr man släpvagnar?

Släpvagnar kan man hyra på nästan alla bensinmackar över hela Sverige. Det gör att det inte är speciellt svårt att få tag på en sådan om man skulle behöva. Men om man inte har en mack i närheten så kan man alltid fråga vänner som har båtar eller som kör tävlingar med tvåhjulsdrivna fordon. De brukar ofta ha både den ena och den andra släpvagnen liggandes på tomten för att frakta båten eller fordonet.

Det gör att även om det inte finns en bensinmack i närheten så kanske man kan få låna en utan några problem av vänner eller bekanta.

Köpa släpvagnar

Om man vill köpa en eller flera släpvagnar så finns det gott om butiker som säljer detta. Om man har en båt så måste man ha tillgång till en släpvagn minst två gånger om året. Samma sak om man sysslar med vissa tävlingar med motorfordon som inte får köras på allmän väg. Så i dessa fall kan det vara väldigt bra att äga sin egen släpvagn. Så slipper man också att behöva hyra en sådan varje gång man behöver en.

Om man inte har en butik i närheten som säljer dessa så kan man alltid hitta släpvagnar billigt på nätet. Både nya och begagnade utan några som helst problem. Det finns även företag som levererar dessa hela vägen hem till dig utan extra kostnad. Det gör att det i Sverige idag är väldigt enkelt att hitta släpvagnar att köpa.

Den här artikeln borde täcka allt du behöver veta om släpvagnar och även om hur man förbättrar sin och andras säkerhet när man kör med släpvagnar. Det finns självklart mycket mer att säga om det hela men det här kan man säga är grundkunskapen som krävs.