Inredningsglas som hänger

Inredningsglas kan då vara otroligt vackert

Inredningsglas är väldigt hett just nu och har blivit allt mer populärt att använda sig utav. Inredningsglas kan användas i många olika konstellationer och i flertalet olika typer av rum. Det faktum att glasinredning har blivit så pass stort och modernt är för att det ger rummet en känsla av framtiden och en modernisering.

Att det är just inredningsglas och inte något annat material som har blivit så populärt är främst för att glas är så pass hållbart material. Glas är också väldigt tåligt mot fukt och stötar i jämförelse med många andra material och är samtidigt väldigt snyggt. Förutom den vanligaste transparanta formen av glas som de flesta väljer att använda sig utav så är det relativt enkelt att färga glaset om önskemålet finns. Att forma inredningsglas är också en enkel och vanlig åtgärd man utför för att den ska passa sitt ändamål som i vanliga fall är att skärma av, att ha som skydd mot något eller i vissa fall som en möbel.

När man pratar om inredningsglas menar man inte alltid att de explicit skall användas som en inredning, utan det är emellertid väldigt vanligt att det används till ett gott syfte. I vanliga fall finner man detta i badrummen där inredningsglas används som duschvägg eller annan typ av skärm i badrummet. Det är också att de används både i badrummet men även många andra delar av hushållet som glashyllor där man kan placera önskade föremål. Detta är väldigt vanligt att man stöter på i olika butiker och dylikt som vill ha en snygg och modern inredning.

glas är så pass formvänligt och lätt att tillverka

Värnamo Sliperi & Glasmästeri har jobbat länge med alla typer av glas. De har tagit många specialbeställningar av inredningsglas av både privatpersoner och företag. På deras sida om inredningsglas hittar du exempel på vad för typer av glas de kan erbjuda.

Förutom i badrum är det också väldigt vanligt att man stöter på inredningsglas i köket. Där används det vanligen som stänkskydd ovanför diskbänk eller ovanför spis. I köket kan man även finna inredningsglas som är format till glasbord till köksbordet.

Det är idag även vanligt i moderna inredningar att man använder sig av inredningsglas i den öppna spisen eller kaminen. Något som absolut inte fanns förut men som har blivit allt mer vanligt idag. Eftersom att glas är så pass tåligt så fungerar det utmärkt här som gnistskydd och har av den anledningen blivit allt mer vanlig. I allrummet där man kan finna dessa öppna spisar kan man återigen finna andra typer av glasanordningar. Just i allrummet är det även vanligt med glasbord och i vissa fall möbler tillverkade i inredningsglas.

Eftersom att glas är så pass formvänligt och lätt att tillverka så är möjligheterna med inredningsglas väldigt många. Det finns idag väldigt många företag som arbetar med att forma inredningsglas efter kundernas önskemål och det är sällan som dessa önskemål inte kan falla in. Detta då glasinredning och utformning är ett yrke som många sällan lämnar och därmed har de flesta lång erfarenhet. Allt har som vanligt sitt pris men har man önskemål om att ha viss inredningsglas format till något så kan man alltid höra av sig till dessa företag. De kan genom önskemålen lämna en offert till dig som kund och därefter så kan man besluta ifall det är lönsamt eller inte att låta tillverka denna glasartikel.